:: Pembatalan Syarat Tapisan Keselamatan ::

Berkuat kuasa 20 April 2011, SPA telah umumkan bahawa semua pegawai yang dilantik oleh SPA ke dalam Perkhidmatan Awam tidak perlu lagi tertakluk kepada tapisan keselamatan untuk pengesahan pelantikan dan pengesahan dalam perkhidmatan. Oleh itu, SPA telah membatalkan syarat tapisan keselamatan dalam surat tawaran yang dikeluarkan oleh SPA berkuatkuasa serta-merta. Rujuk kenyataan akhbar dan Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 6 Tahun 2011 berikut untuk maklumat lanjut.

Advertisements
  • ina
  • March 10th, 2012

  Pembatalan Syarat Tapisan Keselamatan ::

  Berkuat kuasa 20 April 2011, SPA telah umumkan bahawa semua pegawai yang dilantik oleh SPA ke dalam Perkhidmatan Awam tidak perlu lagi tertakluk kepada tapisan keselamatan untuk pengesahan pelantikan dan pengesahan dalam perkhidmatan. Oleh itu, SPA telah membatalkan syarat tapisan keselamatan dalam surat tawaran yang dikeluarkan oleh SPA berkuatkuasa serta-merta. Rujuk kenyataan akhbar dan Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 6 Tahun 2011 berikut untuk maklumat lanjut.

  salam. tapi kenapa saya kena isi borang tapisan keselamatan untuk dihantar kepada JPA? confused niiii….

  • fadlymas
  • March 11th, 2012

  Pekeliling terbaharu menyatakan, memang perlu buat. Bezanya, kali ni boleh buat samada sebelum pengesahan mahupun selepas pengesahan. Yang penting, WAJIB buat pengesahan. Rujuk : Laman web CGSO. Paling senang, buat online je. Direct sampai kepada CGSO.

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: