:: Rumah Terbuka ::

Hahahaha….. Mesti kalian semua tengah sibuk menghadiri dan membuat rumah terbuka time2 lepas Ramadan ni kan. Ujung minggu aje, mesti ada jemputan. Kita org yg dalam kekurangan ni tak lepaskan peluang utk buat rumah terbuka utk anak2 murid tersayang (jemput murid2 aje…). Bukan ape, kesian kat mereka ni. Kami hidup dalam komuniti 99.9% kristian. Jadi, murid2 tak tau macam mana suasana berhari raya tu. Macam tak percaya kan…. tetapi itulah realiti kat sini. Kuih rayapun dia org jarang jumpa. Sebab tu, kuih raya kita org kejap aje lesap. Terutama yg berwarna-warni. Sedap sangat agaknya. Kita dah jemu dgn kuih raya tu. At least ada yg makan.  Daripada ramai2 yg datang, ada 2 orang aje yg Islam. Itupun masih pra sekolah lagi… Dapat la dia duit raya…..

    • yana
    • October 13th, 2009

    bestnye ck fdly…
    walopun dak2 kecik yg pling ramai..bleh gak kongsi kemeriahan umah tbuka hari raya..
    ck buat menu apa?

    • cikgu cun
    • October 13th, 2009

    fadly…rajinnya buat open house, saya budak2 nak datang sume saya tak bagi datang.

    • fadlymas
    • October 14th, 2009

    Saya masak rendang je… Dia org cakap nak rasa rendang. X pernah merasa sepanjang 12 tahun ni. Kesian… Senang aje baitu…. Ada cikgu yg masak ayam masak merah, keropok goreng Ganu, bubur dan nasi impit. nmak buat ketupat x rajin.

    Eh Cikgu cun… Tak baik tau x bg org dtg umah. Mahal rezeki nak masuk nanti… Huhuhu

    • fakhrul
    • October 15th, 2009

    wah meriah….

    • cikgu cun
    • October 15th, 2009

    bukan tak nak bagi datang…. tau je lah budak2 besor ni cam ner banyak komen je…kalau budak2 kecik tak kisah.lagipun umah kecik sangat datang 10 orang dah penuh

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: