:: Kisah Kemarau ::

Kalau kat Keratong, kemarau macam manapun, at least ada air paip keluar lagi. Tapi kat sini, memang mengimbas kenangan masa kecik2 dulu. Aku pernah duduk estet jadi pernah alami perkara macam ni. Tapi, masa tu budak dan sungai banyak dan dekat aje. Perigipun ada banyak air. Jadi, tak terasa sangat peritnya.

Well, sampai ari ni dah dekat 4 minggu tiada air ujan turun…. Hampir semua tangki kering kontang. Cikgu pompuan sebelah umah aku, siap mandi pakai air mineral lagi. Mahalnya nilai nak mandi tu. Nasib baik dia orang ada kursus next week, jadi selamat la kena keluar bandar. Tinggal la aku yang setia kat sini at least sampai hari Jumaat. Jangan gelak2 orang tau. Kisah ni kisah betul. Bukan cubaan…. Skrg aku dah main mandi celup2 aje. Buat syarat hilang peluh… Harap2 ada la turun ujan dalam tempoh terdekat ni. Aminnnnn….

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: