:: Kisah Gaji vs Pas Keje ::

Wokey… Ini kali kedua aku menulis berkaitan pas keje. Sebenarnya just nak bagi makluman terkini bahawa penulisan aku tentang pas keje dan kaitannya dengan gaji nampak gaya macam tak berapa betul. Sebab ada kawan aku yg dah dapat gaji tapi tak buat2 lagi pas keje, selamat aje dia balik ke semenanjung. Jadi, teori pas keje tak settle, kita akan sangkut di airport adalah silap.

Bercakap tentang gaji pula, sumer kakitangan awam baru terutamanya guru baru pasti sensitif. Anyway, sukacita dimaklumkan, tempoh paling pantas setakat ini jika kita baru posting akan dapat gaji adalah 2 bulan. Maknanya, kalau kita posting bulan 1, menjelang 25hb Feb, gaji korang dah selamat bankin. Terima kasih kepada kakitangan yang berkaitan yang bekerja dengan cekap. But remember, tidak semua jadi macam tu. Kebanyakannya take time 3 bulan. Dan itu termasuklah aku. Huhuhu…. Peringatan kepada mereka yang tak mahu sebarang masalah berkaitan gaji timbul, pastikan anda bagi pada kerani no akaun (tak kisah akaun ape2pun : Maybank, CIMB, Bank Islam, BSN) yang betul dan MASIH AKTIF. Tersilap menulis even satu angka, jawabnya delay 1 bulan… Tak caya, tanya Jeff. Sape suruh bagi no akaun yang tak aktif. Dah delay 1 bulan gaji dia.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: