:: Pas Kerja ::

Kepada kawan2 khususnya yang akan membuat urusan pas kerja di Sandakan, berikut adalah prosedur yg perlu dilakukan :

  1. Dapatkan borang sokongan membuat pas kerja dari PPD Sandakan (Tingkat 5 Wisma Persekutuan) dan serahkan kepada pegawai yg berkenaan.
  2. Dia akan keluarkan satu surat sokongan dan bawa surat tu ke Pej Imigresen Sandakan (Tingkat 2 Wisma Persekutuan).
  3. Beratur di kaunter untuk ambil borang buat pas kerja (RM1 bagi setiap borang).
  4. Isi dan ambil no di kaunter tadi.
  5. Tunggu giliran anda… Selesai…

Jangan jadi mcm saya, dah sampai sana…. Pegawai PPD tak ada, terpaksa tangguh hari lain. Sia2 aje keluar bandar. Anyway, ada beberapa versi cerita ttg Pas Kerja ni. Tak sure yg mana betul. Bagi komen kalau salah ye…

Ada staf PPD cakap, kita boleh buat Pas Kerja bila2 masa. Tak semestinya dalam kadar segera. Yang penting, sebelum balik semenanjung, kena siap pas tu.

Versi kedua, kalau kita tak buat Pas Kerja kita still akan terima gaji tetapi semua elaun yg layak dibayar akan “sangkut”. Kesimpulannya, ada baiknya kita buat pas kerja tu cepat2. Senang cerita kan…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: