:: Analisis Penerbangan ::

Info Flight Fadly

Info Flight Fadly

Info Flight Man

Info Flight Man

Orait geng semua, mari kita lihat 2 jadual info penerbangan kawan kita ni. Pada pendapat saya, nampak gaya saya akan naik 1 flight aje berbanding Man (termasuk geng2 Lahad Datu yg lain). Saya tak tau “BKI” tu stand for what… Tapi, rasanya sampai di BKI, geng2 Lahad Datu akan bertapa dulu kat sana dalam 3 jam lebih then naik flight kedua iaitu BKI ke Lahad Datu. Itu kalau tak silap pemahaman saya la. Bagi komen kalau sape2 rasa tak betul analisis saya ye ? TQ

    • Jeff
    • January 5th, 2009

    Dear Fadly
    Jeff nak bagi tahu lah berkaitan dengan flight tu ye
    Sebenarnya flight abang akan terus dari KLIA ke Sandakan, manakala bagi geng’s Lahad Datu akan transit kat KK terlebih dahulu. BKI itu bermaksud Kota Kinabalu International Airport. Geng’s Lahad Datu kena transit kat sana sebab tak ada flight direct dari KLIA ke Lahad Datu. Tambahan juga Lahad Datu Airport bukan international dan tak ada Immigration Department. So mereka kena check kat sana lah sebelum lepas masuk Sabah. Wat Sandakan tak memerlukan sebab Sandakan ada International Airport dan Immigration Department. Geng’s Lahad Datu akan lambat sampai ke tempat tujuan sebab akan transit kat KK terlebih dahulu. Semua calon guru akan ditempatkan di hotel terlebih dahulu sebelum dihantar ke tempat mengajar keesokkan harinya. Tolong buat semakan flight Kassim ngan Sod. Kassim dan Sod naik flight yang sama cuma Kassim kena transit sebelum berepas ke LD manakala Sod akan direct ke Kota Marudu untuk ke tempat posting. Manakala dari KK ke Kota Marudu Sod akan naik bus. bagi kawan yang kurang arif tentang Sabah sila tanya orang yang tahu selok belok kat sana. Jeff tahu serba serbi berkaitan dengan Sabah sebab Sabah dan Sarawak mempunyai sistem pengangkutan yang sama.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: